Napelemes rendszer tudnivalók

Ismerje meg a napelemes rendszer részeit, működését és a kiépítés folyamatát.

Ajánlatkérés napelemes rendszerre
napelemes rendszer részei

NAPELEMES RENDSZER FŐBB RÉSZEI

NAPELEMES RENDSZER MŰKÖDÉSE

A napsütéses órákban a napelemek a napsugárzást elektromos árammá alakítják. A napelemek által megtermelt energia egyenáramú, és feszültsége függ a napelemek teljesítményétől és számától.

A napelemek által termelt energia ebben a formában még nem alkalmas arra, hogy háztartásunk, vállalkozásunk energiaszükségletét ellássa, illetve arra sem, hogy a közüzemi hálózatba visszatápláljuk. Ezért inverter berendezésre van szükségünk ahhoz, hogy megfelelő feszültségű és frekvenciájú (230V, 50Hz váltakozó feszültséggé) villamos energiává alakítsuk át.

Mivel a Nap nem süt állandóan, egyenletes intenzitással, így az energiatárolás módját is meg kell oldani. Módunkban áll a napelemes rendszer által megtermelt és fel nem használt energiát a közüzemi hálózatba betáplálni. Hálózatba történő betáplálás esetén szerződést kell kötnünk a szolgáltatóval, ami az engedélyeztetési folyamat része. Az engedélyeztetési folyamat utolsó lépéseként a szolgáltató felszereli az oda-vissza mérő villanyórát, aminek köszönhetően egyszerűen nyomonkövethető a napelemes rendszer által megtermelt energia betáplálása, illetve visszavételezése. A közüzemi hálózatba betáplált áram mennyiséget a napsütés hiányában díjmentesen tudjuk felhasználni.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA

Kérjen ajánlatot kevesebb, mint 2 perc alatt a havi villanyszámla vagy éves áramfogyasztása alapján!

A megrendeléshez kérje díjmentes helyszíni felmérésünket!

A helyszíni felmérés során szakembereink megvizsgálják ingatlana egyedi adottságait, majd ennek megfelelően elkészítjük végleges árajánlatát. Végleges ajánlataink általában megegyeznek az előzetes ajánlattal.

A végleges árajánlat alapján rendelje meg kulcsarkész napelemes rendszerét!

Ügyfeleinkkel szerződést kötünk a napelemes rendszer megrendelését és kivitelezését illetően.

A szerződéskötést követően munkatársaink elindítják az áramszolgáltató felé az engedélyeztetési folyamatot. Az engedélyeztetési folyamat több részből áll*:

  • Igénybejelentés
  • Szolgáltató válasza az igénybejelentésre
  • Csatlakozási dokumentáció elkészítése
  • Csatlakozási dokumentáció jóváhagyása

*Az engedélyeztetési folyamat időintervalluma az egyes áramszolgáltatóknál eltérő lehet, általában 30-60 napot vesz igénybe lakossági napelemes rendszer esetén.

Napelemes rendszerét munkatársaink akár 1 nap alatt felszerelik.

  • Rendszer kivitelezését követően készre jelentés
  • Mérőóra csere

Napelemes rendszerével akár 30 évig is biztosíthatja otthona energiaszükségletét.

KÉRJE AJÁNLATUNKAT KEVESEBB, MINT 2 PERC ALATT

AJÁNLAT

1

Gyors árajánlat kérés

2

Ingatlan felmérése

3

Ajánlat elkészítése

4

Rendszer megrendelése

Scroll to Top